Yakitori met sobanoedels & Japanse salade met avocado en wasabidressing

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Yakitori

Meng alle ingrediënten in een pan door elkaar behalve de kip.

Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.

Haal de kip door de saus en bak 6 minuten. Blus af met de saus.

 

 

Sobanoedels

Kook de noedels en spoel af met koud water.

Meng de mirin, soja, honing en olie door elkaar. Doe hierin de noedels.

Rooster de sesamzaden.

Doe de sesam en lente-ui over de noedels en serveer met de sobanoedels.

 

 

Japanse salade met avocado en wasabidressing

Vermeng wasabi, olie, limoensap, honing, zout en peper door elkaar.

Snijd de avocado in blokjes.

Doe de sla met de avocado in een schaal en biet de wasabidressing erover.

Ingredienten

4
Personen

Yakitori

  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 ml mirin
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 300 g kippendij in blokjes

Sobanoedels

  • 150 g sesamzaad
  • 500 g sobanoedels
  • 4 tl mirin
  • 5 tl sojasaus
  • 4 tl honing
  • 4 tl sesamolie
  • 1 bos bosui

Japanse salade met avocado en wasabidressing

  • 2 tl wasabi
  • 4 tl arachideolie
  • 2 tl limoensap
  • 1 tl honing
  • 2 avocado's
  • 200 g rucola
  • 200 g waterkers
Geef je waardering
14