Wortelsoep met vis

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de sjalotjes, knoflook en komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg het wortelsap, water en het bouillonblokje toe.Laat de soep circa 5 minuten koken. Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan en pers het sap erboven uit.
  • Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het brood in circa 5 minuten om en om krokant.
  • Snijd de tomaten in grove blokjes.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Meng in een kommetje de helft van de peterselie met de tomaten, een scheutje olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper.
  • Haal de doperwten uit de peul.
  • Spoel de vis af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Snijd in gelijke porties en bestrooi met een beetje zout.Voeg 5 minuten voor serveren de doperwten en vis toe en breng de soep aan de kook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de soep over borden en serveer met de tomaten-peterselie salsa en het brood. Strooi de resterende peterselie eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Wortelsoep met vis

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl komijnpoeder
  • 750 ml wortelsap
  • 250 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 sinaasappel
  • 4 sneetjes brood
  • 2 vleestomaten
  • 1 bosje peterselie
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 400 g verse doperwten

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
0