- Pel en snipper de sjalotjes.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de sjalotjes, knoflook en komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg het wortelsap, water en het bouillonblokje toe.Laat de soep circa 5 minuten koken. Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan en pers het sap erboven uit.
- Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het brood in circa 5 minuten om en om krokant.
- Snijd de tomaten in grove blokjes.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Meng in een kommetje de helft van de peterselie met de tomaten, een scheutje olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper.
- Haal de doperwten uit de peul.
- Spoel de vis af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Snijd in gelijke porties en bestrooi met een beetje zout.Voeg 5 minuten voor serveren de doperwten en vis toe en breng de soep aan de kook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de soep over borden en serveer met de tomaten-peterselie salsa en het brood. Strooi de resterende peterselie eroverheen.
0 reacties