De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wortelsoep met vis

30 min kooktijd
Wortelsoep met vis

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de sjalotjes, knoflook en komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg het wortelsap, water en het bouillonblokje toe.Laat de soep circa 5 minuten koken. Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan en pers het sap erboven uit.
  • Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het brood in circa 5 minuten om en om krokant.
  • Snijd de tomaten in grove blokjes.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Meng in een kommetje de helft van de peterselie met de tomaten, een scheutje olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper.
  • Haal de doperwten uit de peul.
  • Spoel de vis af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Snijd in gelijke porties en bestrooi met een beetje zout.Voeg 5 minuten voor serveren de doperwten en vis toe en breng de soep aan de kook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de soep over borden en serveer met de tomaten-peterselie salsa en het brood. Strooi de resterende peterselie eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker