Wortel-gembersoep met Spaanse garnalen

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Wortel-gembersoep

  • Snijd de bospeentjes in grove stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bospenen circa 5 minuten.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en plet de knoflook en hak grof.
  • Schil en snijd de gember in grove stukken.
  • Giet de linzen af.
  • Voeg de de ui, knoflook en gember toe aan de bospenen en bak circa 3 minuten mee. Blus af met de witte wijn en vul aan met het water. Kook het geheel circa 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de linzen toe aan de soep.

Spaanse garnalen

  • Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in kleine blokjes. Bak de chorizo circa 2 minuten in een droge pan.
  • Snijd de peper in ringetjes en bak mee met de chorizo.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Voeg de venkel en de paprika toe aan de chorizo en bak circa 3 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de garnalen toe en bak circa 2 minuten mee.

Serveren

  • Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Schep de gebakken garnalen met chorizo en groente in het midden van het bord. Garneer met de Griekse yoghurt.

Ingredienten

4
Personen

Wortel-gembersoep met Spaanse garnalen

  • 1 bosje bospeen
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 2 teentjes teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 75 ml witte wijn
  • 1 l water
  • 310 g linzen uit blik
  • 100 g chorizo
  • 1 groene paprika
  • 1 venkel
  • 200 g Garnalen
  • 100 ml Griekse yoghurt

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
0