Wokken zonder mokken (wokschotel met spinazie en karbonades)

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Noedels

Breng een pan water aan de kook. Kook de noedels in circa 10 minuten gaar. Giet af en spoel af onder koud water.

Woksaus

Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en verwarm de knoflook met de chilisaus, sesamolie, ketjap, hoisinsaus en het water. Meng alles tot een mooie woksaus. Let goed op, want de saus mag niet koken!

Wokschotel

Snijd de shiitakes in reepjes. Pel en snijd de ui in grove stukken. Snijd de schouderkarbonades van het bot en snijd het vlees in blokjes van circa 2 bij 2 centimeter.

Verhit een scheutje olie in een wok. Bak de karbonade om en om goudbruin. Voeg de ui en de shiitakes toe en bak kort mee. Voeg de spinazie toe en bak alles circa 4 minuten tot de karbonade gaar is. Roer de taugé erdoor en blus af met de woksaus. Voeg de noedels toe. Meng alles door elkaar en warm circa 2 minuten goed door. Hak de koriander.

Aan tafel!

Verdeel de wokschotel over borden en bestrooi met de cashewnoten en de koriander.

Ingredienten

4
Personen

Noedels

  • 400 g noedels

Woksaus

  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 5 el chilisaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el ketjap
  • 1 el hoisinsaus
  • 50 ml water

Wokschotel

  • 150 g shiitakes
  • 2 rode uien
  • 4 schouderkarbonades
  • 400 g jonge spinazie
  • 120 g taugé

Garnering

  • 100 g cashewnoten
  • 4 takjes koriander

Klaarzetten

  • pan
  • vergiet
  • snijplank
  • (kinder)koksmes
  • kleine pan
  • wok
Geef je waardering
2