Wok voor onderweg

7
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

• Haal de biefstuk 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.

Woksaus

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Meng in een pan de knoflook, sojasaus, azijn en de honing. Breng aan de kook en kook circa 5 minuten. Voeg indien nodig een scheutje water toe
  • Roer in een kommetje de maïzena aan met een scheutje water. Roer door de saus en kook nog 5 minuten door.

Wok voor onderweg

  • Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Verwijder de steeltjes van de shiitakes en snijd de shiitakes in repen.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
  • Snijd de biefstuk in repen.
  • Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de biefstuk circa 2 minuten. Leg op een bord.
  • Voeg de bosuitjes, shiitake, paprika’s en bleekselderij toe en roerbak circa 4 minuten.
  • Verwarm een pan en rooster de cashewnoten in circa 3 minuten goudbruin.
  • Voeg de taugé en toe en roerbak nog circa 1 minuut.
  • Roer de noedels, biefstuk en de woksaus door het wokgerecht en verdeel over borden. Garneer met de cashewnoten.

Ingredienten

4
Personen

Wok voor onderweg

  • 400 g biefstuk
  • 300 g noedels
  • 1 bosje bosuitjes
  • 200 g shiitakes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 5 stengels bleekselderij
  • rijstolie
  • 125 g taugé
  • 50 g cashewnoten

Woksaus

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 2 el azijn
  • 1 el honing
  • 1 el maïzena
Geef je waardering
7