De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witte koolsalade

Schaaf de kool over de lange kant op een mandoline in dunne repen. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn.

15 min kooktijd
Witte koolsalade

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schaaf de kool over de lange kant op een mandoline in dunne repen. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Meng in een kom de kool, ui, knoflook, wijnazijn en de honing goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verwarm de olijfolie tot circa 45 ºC en schenk deze over het koolmengsel. Hak de amandelen fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in julienne. Meng de appel met een deel van de amandelen en de yoghurt door de kool. Gebruik de resterende amandelen als garnering.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Bij de ingrediënten staat witte wijn maar bij de bereiding wordt gespoken van wijnazijn. Wat moet ik gebruiken?
Hans Swinkels
06-06-2023

Ook lekker