Schaaf de kool over de lange kant op een mandoline in dunne repen. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Meng in een kom de kool, ui, knoflook, wijnazijn en de honing goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verwarm de olijfolie tot circa 45 ºC en schenk deze over het koolmengsel. Hak de amandelen fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in julienne. Meng de appel met een deel van de amandelen en de yoghurt door de kool. Gebruik de resterende amandelen als garnering.
Witte koolsalade
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Angélique Schmeinck
Ingredienten
4
Personen
Witte koolsalade
- witte kool (circa 350 gram)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 ml witte wijn
- 2 el honing
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 50 g amandelen
- 1 groene appel
- 75 g yoghurt
Extra nodig
- mandoline
Bereidingswijze
15 minuten
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Geef je waardering
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Facebook opmerkingen