Witte koolcurry met zalm

4
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Witte koolcurry met zalm

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de witte kool in kwarten, verwijder de kern en snijd de kool zo fijn mogelijk.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook, rode currypasta en de kurkuma circa 2 minuten. Voeg de wittekool toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, water, het groentebouillonblokje en de mangochutney toe. Breng aan de kook. Kook het geheel circa 4 minuten.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Snijd de zalmfilet in grove blokjes. Voeg de zalm en de bosuitjes toe en gaar in circa 2 minuten.
  • Snijd de koriander fijn.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Verdeel de witte koolcurry over de rijst en strooi de koriander over de curry.

Ingredienten

4
Personen

Witte koolcurry met zalm

  • 300 g basmatirijst
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 witte kool
  • zonnebloemolie
  • 1 el rode currypasta
  • 2 tl kurkuma
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el mangochutney
  • 1 bos bosui
  • 400 g zalmfilet
  • 1 bos koriander
Geef je waardering
4