Witte chocolade-cranberrykoekjes

65
Makkelijk
Witte chocolade-cranberrykoekjes

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Cranberrykoekjes
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, ei en de basterdsuiker met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor.
Hak de witte chocolade en meng samen met de gedroogde cranberries door het deeg.
Rol het deeg tot een pil en verdeel in 16 gelijke stukken. Draai bolletjes van de deegstukjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat tot een dikte van circa 1 centimeter.
Leg de koekjes niet te dicht naast elkaar want ze lopen nog uit tijdens het bakken. Bak de koekjes in de oven in circa 13 minuten goudbruin en gaar.

Garnering
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Schep de chocolade in een cornetje en spuit strepen over de koeken.

Ingredienten

16
Porties

Cranberrykoekjes

  • 160 g bloem
  • 115 g boter
  • 1 ei
  • 180 g witte basterdsuiker
  • 180 g witte chocolade
  • 90 g gedroogde cranberries

Garnering

  • 100 g witte chocolade

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
Witte chocolade-cranberrykoekjes
Geef je waardering
65