Witte bonensoep met merguezbroodjes

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Witte bonensoep

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder en kurkuma circa 3 minuten.
  • Voeg de gepelde tomaten, het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten koken.
  • Hak de peterselie grof. Snijd de gegrilde paprika in repen
  • Voeg de witte bonen, peterselie en de helft van de gegrilde paprika toe aan de pan en laat circa 5 minuten op laag vuur pruttelen. 

Merguezbroodjes

  • Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg op het midden van elke plakje bladerdeeg een merguezworstje. Verdeel de resterende gegrilde paprika over de merguezworstjes.
  • Klop de eieren los. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het ei.
  • Vouw de randen van de bladerdeeg naar elkaar toe (als een saucijzenbroodje) en druk de randen goed dicht met een vork. Bestrijk de bovenkant met het ei. Schuif de merguezbroodjes in de oven en bak in circa 18 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Witte bonensoep met merguezbroodjes

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 l water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 295 g gegrilde paprika uit pot
  • 300 g witten bonen uit pot
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 8 merquezworstjes
  • 2 eieren

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
1