Witte bonensalade met tonijn

43
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Pel en hak de knoflook fijn. Pluk en hak de peterselie heel fijn. Meng voor de dressing azijn, mosterd, een beetje zout en versgemalen peper met elkaar. Roer de olie, peterselie en de olijven erdoor. Pel en snijd de uien in dunne halve ringen. Halveer de tomaatjes en voeg ze samen met drie vierde van de uien toe aan de dressing. Spoel de witte bonen af en voeg ze toe aan de salade. Pluk de tonijn grof en meng door de salade. Meng de rucola voorzichtig door de salade. Verdeel de salade over borden en garneer met de resterende uienringen.

Ingredienten

4
Personen

Witte bonensalade met tonijn

  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos bladpeterselie
  • 20 ml rode wijnazijn
  • 1 tl grove mosterd
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el zwarte olijven
  • 2 rode uien
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 blik witte bonen à 800 g
  • 1 blik tonijn in water à 185 g
  • 75 g rucola
Geef je waardering
43