Verwarm de oven voor op 180 °C.
Uien-kaasbrood voorbereiden
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Verhit een scheut olie in een pan en smoor de uien in circa 15 minuten. Voeg de sambal toe.
Witte bonen maaltijdsoep
Breng het water aan de kook en los de de bouillonblokjes op. Voeg de tijm toe.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Halveer de prei in de lengte, spoel de prei schoon onder de kraan en snijd hem in dunne ringen.
Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en prei circa 3 minuten.
Laat de bonen uitlekken op een zeef.
Schil en snijd de bleekselderijstengels in dunne plakjes.
Haal de tijm uit de bouillon en schenk de bouillon bij het uimengsel.
Voeg de bleekselderij, witte bonen en rijst toe.
Breng de soep aan de kook en kook op laag vuur circa 10 minuten.
Pluk en hak de bladselderij en roer de bladselderij door de soep.
Uien-kaasbrood
Halveer het stokbrood in de lengte.
Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de uien over het brood en bestrooi met kaas.
Bak het uien-kaasbrood in circa 8 goudbruin.
0 reacties