Asperges
Schil de asperges en snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges af.
Vul een pan met water en voeg de asperges en een snufje zout toe, zorg dat de asperges net onder staan.
Breng de asperges aan de kook, laat de asperges circa 5 minuten op middelhoog vuur koken, draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat de asperges circa 15 minuten in het vocht nagaren.
Pasta
Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Snijd de courgette in blokjes.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de paprika’s en courgette toe en bak circa 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de kookroom toe en rasp de gele schil van de citroen boven de pan. Halveer de citroen en pers het sap uit boven de pan, laat de saus circa 6 minuten koken.
Giet de pasta af, schep de pasta terug in de pan, roer de garnalen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Roer de garnalen door de saus.
Verdeel de tagliatelle over borden en schep de saus eroverheen.
Haal de asperges met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en serveer de asperges op de pasta.
Meld je aan en praat mee