Halveer 800 g witlof. Snijd de kern eruit, snijd de witlof in stukken en houd 200 gram apart voor garnituur. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in de pan en fruit de witlof en ui. Voeg de bloem toe en bak deze kort mee. Blus af met kippenbouillon, breng aan de kook en laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Meng de eidooiers met room en voeg dit al roerend aan de soep toe. Laat de soep nu niet meer koken. Snijd de forelfilets, appel en witlof in blokjes en meng dit. Serveer de soep met het garnituur in grote soepkommen.
Witlofsoep
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Een heerlijke witlofsoep met forelfilets uit Antwerpen!
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma The Taste of Life Travel
In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken.
Wat vond jij ervan?
Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties