Witlof uit de oven met kaassaus van cuisine light

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Aardappelsalade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de krieltjes in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. 
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Halveer de sinaasappel. Meng in een kom het sap van de sinaasappel met de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Rooster de cashewnoten en roer er een eetlepel honing door.
  • Meng de krieltjes, bosui, paprika, veldsla en de cashewnoten door de dressing. 

Witlof uit de oven

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de kontjes van de witlof en verwijder de kern. Kook de witlof in circa 4 minuten beetgaar.
  • Schenk de cuisine light in een pan, breng aan de kook en voeg de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper.
  • Rol de witlof in de ham. Verdeel de witlof over de ovenschaal en schenk de kaassaus erover. Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin.

Ingredienten

4
Personen

Witlof uit de oven met kaassaus van cuisine light

  • 800 g krieltjes met schil
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje bosui
  • 1 sinaasappel
  • 50 ml olijfolie vergine
  • 75 g veldsla
  • 50 g cashewnoten
  • 8 stronkjes witlof
  • 250 ml kookroom van soja (of kookroom)
  • 150 g geraspte kaas
  • 8 plakjes boerenachterham
  • 1 el honing

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
0