De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Witlof uit de oven met kaassaus van cuisine light

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Witlof uit de oven met kaassaus van cuisine light

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Aardappelsalade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de krieltjes in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. 
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Halveer de sinaasappel. Meng in een kom het sap van de sinaasappel met de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Rooster de cashewnoten en roer er een eetlepel honing door.
  • Meng de krieltjes, bosui, paprika, veldsla en de cashewnoten door de dressing. 

Witlof uit de oven

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de kontjes van de witlof en verwijder de kern. Kook de witlof in circa 4 minuten beetgaar.
  • Schenk de cuisine light in een pan, breng aan de kook en voeg de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper.
  • Rol de witlof in de ham. Verdeel de witlof over de ovenschaal en schenk de kaassaus erover. Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.