Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Witlof uit de oven met kaassaus van cuisine light

  • 800 g krieltjes met schil
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje bosui
  • 1 sinaasappel
  • 50 ml olijfolie vergine
  • 75 g veldsla
  • 50 g cashewnoten
  • 8 stronkjes witlof
  • 250 ml kookroom van soja (of kookroom)
  • 150 g geraspte kaas
  • 8 plakjes boerenachterham
  • 1 el honing

Extra nodig

  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Aardappelsalade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de krieltjes in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. 
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Halveer de sinaasappel. Meng in een kom het sap van de sinaasappel met de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Rooster de cashewnoten en roer er een eetlepel honing door.
  • Meng de krieltjes, bosui, paprika, veldsla en de cashewnoten door de dressing. 

Witlof uit de oven

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de kontjes van de witlof en verwijder de kern. Kook de witlof in circa 4 minuten beetgaar.
  • Schenk de cuisine light in een pan, breng aan de kook en voeg de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper.
  • Rol de witlof in de ham. Verdeel de witlof over de ovenschaal en schenk de kaassaus erover. Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin.

Geef je waardering

17
Witlof uit de oven met kaassaus van cuisine light