De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witlof uit de oven met ham en kaas

30 min kooktijd
Witlof uit de oven met ham en kaas

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

De aardappels koken:
• Schil de aardappels en snijd in plakken.
• Kook even kort in circa 6 minuten. 
• Giet de aardappelen af.

De witlofschotel:
• Verwijder de kern van de witlof en maak de blaadjes los.
• Bak de witlofblaadjes kort in een pan met wat boter.
• Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie
• Bedek de bodem met een laag witlofblaadjes.
• Leg hierop plakjes ham en aansluitend plakjes kaas.
• Wissel dit af met plakjes aardappel. 
• Herhaal zo vaak totdat de ovenschaal helemaal vol is.
• Sluit af met kaas als bovenste laag.
• Bak de witlofschotel circa 20 minuten in de oven.
• Garneer de schotel met plakjes serranoham

Extra recept: Gevulde witlofschuitjes:
• Snijd overgebleven ham en kaas in blokjes
• Hak de bieslook fijn
• Meng de ham, kaas en bieslook met de yoghurt.
• Schep het mengsel op rauwe witlofblaadjes

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker