Verwarm de oven voor op 180 °C.
De aardappels koken:
• Schil de aardappels en snijd in plakken.
• Kook even kort in circa 6 minuten.
• Giet de aardappelen af.
De witlofschotel:
• Verwijder de kern van de witlof en maak de blaadjes los.
• Bak de witlofblaadjes kort in een pan met wat boter.
• Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie
• Bedek de bodem met een laag witlofblaadjes.
• Leg hierop plakjes ham en aansluitend plakjes kaas.
• Wissel dit af met plakjes aardappel.
• Herhaal zo vaak totdat de ovenschaal helemaal vol is.
• Sluit af met kaas als bovenste laag.
• Bak de witlofschotel circa 20 minuten in de oven.
• Garneer de schotel met plakjes serranoham
Extra recept: Gevulde witlofschuitjes:
• Snijd overgebleven ham en kaas in blokjes
• Hak de bieslook fijn
• Meng de ham, kaas en bieslook met de yoghurt.
• Schep het mengsel op rauwe witlofblaadjes
0 reacties