Witlof uit de oven met ham en kaas

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

De aardappels koken:
• Schil de aardappels en snijd in plakken.
• Kook even kort in circa 6 minuten. 
• Giet de aardappelen af.

De witlofschotel:
• Verwijder de kern van de witlof en maak de blaadjes los.
• Bak de witlofblaadjes kort in een pan met wat boter.
• Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie
• Bedek de bodem met een laag witlofblaadjes.
• Leg hierop plakjes ham en aansluitend plakjes kaas.
• Wissel dit af met plakjes aardappel. 
• Herhaal zo vaak totdat de ovenschaal helemaal vol is.
• Sluit af met kaas als bovenste laag.
• Bak de witlofschotel circa 20 minuten in de oven.
• Garneer de schotel met plakjes serranoham

Extra recept: Gevulde witlofschuitjes:
• Snijd overgebleven ham en kaas in blokjes
• Hak de bieslook fijn
• Meng de ham, kaas en bieslook met de yoghurt.
• Schep het mengsel op rauwe witlofblaadjes

Ingredienten

4
Personen

Witlof uit de oven met ham en kaas

  • 4 grote aardappels
  • 60 g boter
  • 6 stronkjes witlof
  • zonnebloemolie
  • 200 g gekookte ham (in plakken)
  • 200 g jong belegen kaas (in plakken)
  • 50 g serranoham
  • bieslook
  • 200 ml magere yoghurt
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
0