Witlof broccoli schotel met biefstuk

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • breng 2 pannen met water en zout aan de kook voor de aardappels en de broccoli.

Aardappels:

  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes
  • Kook de aardappels gaar in circa 10 minuten.
  • Giet ze af en laat ze uitwasemen.

Ovenschotel:

  • Verhit olie in een koekenpan.
  • Snijd de witlof in de lengte in vieren en bak de witlof circa 5 minuten op laag vuur.
  • Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel van de broccoli en snijd deze in blokjes van circa 1 centimeter bij 1 centimeter.
  • Kook de broccoli in circa 2 minuten beetgaar.
  • Prak de aardappels met een vork.
  • Giet de broccoli af.
  • Schep de witlof, aardappels en de broccoli in een ovenschaal.
  • Strooi er geraspte kaas en paneermeel over.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

Biefstuk:

  • Bestrijk de biefstukken met olie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Bak de biefstukken in een hete pan 4 tot 6 minuten om en om. Voeg voor het omdraaien een klontje boter toe.

Ingredienten

4
Personen

witlof broccoli schotel met biefstuk

  • 1 kg aardappelen
  • zonnebloemolie
  • 6 stronkjes witlof
  • 500 g broccoli
  • 20 g paneermeel
  • 100 g geraspte kaas
  • 4 biefstukken à 100 g per stuk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 klontje boter
Geef je waardering
3