Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven in circa 10 minuten krokant.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Maak de pompoen schoon en snijd de pompoen in blokjes.
Halveer de preien in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen.
Schil en snijd de knolselderij in blokjes.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de prei, knolselderij, pompoen en knoflook circa 5 minuten. Schenk het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng de soep aan de kook en kook circa 10 minuten op laag vuur.
Haal het brood uit de oven en maal 1 sneetje met de basilicum en de noten grof in het bakje van de staafmixer.
Snijd de groene kool in reepjes.
Giet de bonen af, spoel ze schoon onder de kraan en voeg samen met de kool toe aan de soep. Kook nog 5 minuten en breng op smaak met versgemalen peper.
Serveren
Schep de soep in bord en strooi er hazelnoot-broodkruimels over. Serveer er geroosterd brood bij. Schep de soep in bord en strooi er hazelnoot-broodkruimels over. Serveer er geroosterd brood bij.
0 reacties