De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

winterse risotto met knapperige aardpeer

Aardpeer, gruyère en hazelnoten hebben hun diepe, nootachtige smaak met elkaar gemeen. Daarom passen ze uitstekend samen in een gerecht.

40 MIN
Winterse risotto met knapperige aardpeer

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Dit recept is een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor het oorspronkelijke recept hier. 

Meng de bouillon met het water. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne halve ringen en was de prei vervolgens. Verhit 2 el roomboter in een pan en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.

Rijst roerbakken Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de witte balsamicoazijn en 1/3 deel van de bouillon met water toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 deel van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen (zie tip).

Schil of was ondertussen de aardpeer grondig en snijd hem in dunne plakjes (tip). Hak de hazelnoten grof. Verhit de overige roomboter in de koekenpan en bak de plakjes aardpeer 10 - 12 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de gehakte hazelnoten toe en bak nog 2 minuten mee.

Roer een scheutje warm of gekookt water door de risotto en laat de risotto, afgedekt, 5 minuten afkoelen (tip). Rasp de gele schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Roer vervolgens de geraspte gruyère en 2 tl citroensap door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel met zout.

Verdeel de risotto over de borden en garneer met de aardpeer en de hazelnoten. Bestrooi met de peterselie, citroenrasp naar smaak en flink wat zwarte peper.

In Cook it Forward kookt presentatrice Miljuschka Witzenhausen elke dag een gerecht voor iemand een bekende Nederlander. Aan het einde van elke aflevering geeft de gast van die dag het stokje weer door aan iemand anders, en zo ontstaat een cirkel van de meest uiteenlopende gasten en gerechten.

Voor elke gast maakt Miljuschka een gerecht, bestaande uit ingrediënten waar ze gek op zijn. Denk aan een pasta carbonara met chocolade en eend, een gezonde roti en een goddelijk toetje met chocolademousse en Kinder Bueno.

Nieuw seizoen Cook it Forward

Eerder kookte Miljuschka voor onder andere Pauline Weuring van Uit Pauline's Keuken, Fajah Lourens, YouTuber Rutger Vink en sportende bloggers The Healthy Sisters

In het tweede seizoen komen nieuwe BN'ers voorbij, waaronder niemand minder dan Yvon JaspersMarieke Elsinga, Dennis Weening en Sanne Vogel

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vanaf 20 november elke werkdag om 18:00 naar nieuwe afleveringen Cook it Forward op 24Kitchen!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker