Volkoren harde wenerdeeg
Meng de boter met de suiker en het ei tot de suiker is opgelost. Voeg de bloem en het zout toe. Kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het deeg uit tot een dunne plak en bekleed er de ingevette taartvorm mee. Snijd het overige deeg van de rand.
Walnotenfrangipane
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maal de walnoten met de suiker fijn in een keukenmachine. Roer de boter en het ei erdoor. Verdeel de walnotenfrangipane over de bodem van de taart. Bak de taart circa 15 minuten in de oven.
Vulling
Schil de appels en snijd ze in fijne plakjes van dezelfde dikte. Leg de appels rondom in een waaier in de taart. Bestrooi met de kaneelpoeder. Roer de room met suiker en het ei los. Schenk over de appels en bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Glanslaag
Week de gelatine in ruim koud water. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Breng water, suiker en citroensap aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, voeg de jam toe en roer goed door. Los de geweekte blaadjes gelatine erin op, roer goed door en schenk de gelei door een zeef. Laat de gelei afkoelen tot 40 ºC en bestrijk de taart ermee.
Appelgarnering
Karamelliseer de suiker tot een lichte karamel. Kneed de matcha thee door de marsepein en rol de marsepein dun uit. Vouw de marsepein over de petite pomme (klein appeltje). Zorg dat het steeltje vrij blijft en dat je geen naden ziet. Doop het appeltje in de karamel en zet op het midden van de taart.
30 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties