De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wildstoof met tamme kastanjes, pompoen en marloeskes

Voor deze stoof kun je diverse wildsoorten gebruiken, een Waterleidingduinen damhert, Veluws wild zwijn of edelhert van de Oostvaardersplassen. Uiteraard kan deze stoof ook gemaakt worden met rund/kalf.

10 min voorbereidingstijd
120 min kooktijd
Wildstoof met tamme kastanjes, pompoen en marloeskes

Een recept van

Bereidingswijze

Met dank aan BAQ-fiets en BBQ-helden.

Voorbereiding

Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees kort rondom bruin op het fornuis.

Bereiding

Zet de stoofpan op de (gesloten) barbecue of hang de Dutch Oven boven open vuur (deze kan ook op de BBQ). Doe de hazelnootolie in de pan en voeg hier alle ingrediënten (behalve het vlees) aan toe.

Breng het geheel in een open pan aan de kook en doe dan het vlees erbij. Verlaag de temperatuur van de barbecue tot maximaal 175 graden en laat dit langzaam lager worden. Eventueel gooi je wat rookmot of rookhout op de kolen en laat het geheel ongeveer 10 minuten op een open barbecue in de rook staan.

Doe de deksel op de pan en de kamado (een bbq gemaakt van keramisch materiaal) dicht. Stoof het geheel tot het vlees uit elkaar valt. Afhankelijk van het gekozen dier kan dit rond de twee uur duren.
Roer niet te veel, maar zorg ervoor dat het niet aanbrandt. Indien het wat droogkookt kan er eventueel extra water (maximaal 1dl per keer) worden toegevoegd. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout (proef eerst).

Serveer het gerecht met een frisse salade met gegrilde groenten en aardappelen uit de oven.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker