Wildstoof met pompoen, tamme kastanjes en marloeskes
-
Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees kort rondom bruin op het fornuis.
-
Zet de stoofpan op de (gesloten) barbecue of hang de Dutch Oven boven open vuur (deze kan ook op de BBQ). Doe de hazelnootolie in de pan en voeg hier alle ingrediënten (behalve het vlees) aan toe.
-
Breng het geheel in een open pan aan de kook en doe dan het vlees erbij. Verlaag de temperatuur van de barbecue tot maximaal 175 graden en laat dit langzaam lager worden. Eventueel gooi je wat rookmot of rookhout op de kolen en laat het geheel ongeveer 10 minuten op een open barbecue in de rook staan.
-
Doe de deksel op de pan en de kamado (een bbq gemaakt van keramisch materiaal) dicht. Stoof het geheel tot het vlees uit elkaar valt. Afhankelijk van het gekozen dier kan dit rond de twee uur duren.
-
Roer niet te veel, maar zorg ervoor dat het niet aanbrandt. Indien het wat droogkookt kan er eventueel extra water (maximaal 1dl per keer) worden toegevoegd. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout (proef eerst).
-
Serveer het gerecht met een frisse salade met gegrilde groenten en aardappelen uit de oven.
2 reacties
Bedankt voor je oplettendheid! Naar aanleiding van je comment hebben we het recept herzien en aangepast.
Groetjes,
Team-24Kitchen