Wildragout met guavesaus

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
1 uur en 55 minuten totale tijd

Guavesaus
Schil en snijd de guave in parten en verwijder de pitjes. Snijd de guave in blokjes. Leg de schillen en de guave in een hoge pan en voeg water toe tot alles net onder staat. Breng aan de kook en kook circa 20 minuten op middelhoog vuur.
Zeef de guave en giet het vocht terug in de pan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met de suiker, nootmuskaat en kaneel toe aan het guavevocht. Kook de saus circa 40 minuten en roer het regelmatig door.

Wildragout
Snijd het vlees in dikke repen. Snijd het rookspek in dunne reepjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de koriander fijn en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Verhit een scheutje olie in een braadpan en braad het vlees 5 minuten. Voeg spek, ui, knoflook, koriander, bleekselderij, laurierblad en pimentkorrels toe. Bak het al roerend circa 5 minuten. Voeg wijn, azijn en genoeg water toe zodat het vlees net onderstaat. Stoof het vlees op halfhoog vuur circa 20 minuten. Snijd de wortel in dunne plakjes. Voeg de wortel toe en stoof circa 15 minuten. Breng eventueel op smaak met zout.

Serveer met Surinaamse rijst en de guavesaus.

Ingredienten

4
Personen

Guavesaus

  • 1 kg guave
  • 1 vanillestokje
  • 700 g witte basterdsuiker
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneelpoeder

Wildragout

  • 800 g reebout zonder been
  • 200 g rookspek
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 koriander
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 laurierblad
  • 4 pimentkorrels
  • 250 ml rode wijn
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 wortel of 10 bospeentjes
Geef je waardering
0