De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Wietzes pizzaburgers

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist en olie. Strooi zout over de bloem. Kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.

75 MIN
Wietzes pizzaburgers
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Pizzadeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist en olie. Strooi zout over de bloem. Kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.

Runderburgers
Pel en snipper de ui. Hak de bieslook en meng samen met de ui, komijnpoeder, ras el hanout, ketchup, ei, paneermeel en een beetje zout door het rundergehakt. Vorm tot 4 stevige hamburgers. Verhit de boter en een scheutje olie in een pan en bak de burgers om en om circa 5 minuten. Laat de burgers afkoelen.

Pittige tomatensalsa
Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes. Halveer de rode peper en snijd fijn. Hak de koriander. Meng de tomaten met de gedroogde tomaten, rode peper en de koriander.

Opmaak
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg de plakjes bacon los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bacon in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de augurk in plakjes. Rol het deeg uit tot 4 gelijke cirkels. Bestrooi het midden van de cirkel met een beetje paneermeel en leg de afgekoelde burger erop. Beleg de burgers met de bacon, gesneden augurk, cheddar en de pittige tomatensalsa. Vouw het pizzadeeg om de burger en druk goed dicht. Leg de pizzaburgers op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei en bestrijk de pizzaburgers met het ei. Bak in circa 15 minuten goudbruin.

Groentedip
Snijd de prei en de wortel in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de prei, wortel en de kurkuma. Meng in een kom de groente met de crème fraîche, de mayonaise en een beetje zout. Serveer de groente dip bij de pizzaburgers.

Thema: maaltijden voor mannen

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!



Bekijk hier alle recepten uit Rudolph's Bakery.
 


 

Nog meer shows van Rudolph:

 

Rudolph's Bakery VIPs

"Met zijn tweeën bakken is altijd gezelliger", zegt Rudolph regelmatig. Daarom bakt Rudolph met een bekende gast in Rudolph's Bakery VIPs.

Rudolph's Bakery Specials

Zoek jij nog een heerlijke taart of gebakje voor een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld voor Moederdag? Van Rudolph's Bakery Specials krijg je veel inspiratie!

Rudolph's Little Bakery

Samen bakken is leuker dan alleen! Zeker als je iets bijzonders maakt met een speciale reden. In Rudolph’s Little Bakery komen jonge bakfanaten langs om samen met Rudolph van Veen een taart voor iemand te maken. Dat is leuk en leerzaam en natuurlijk hoort ook stiekem snoepen erbij… Bekijk hier alle recepten uit het programma.

Rudolph's Bakfavorieten

Rudolph deelt de lekkerste bakrecepten in het programma Rudolph’s Bakfavorieten. Elke dag staat er een nieuw bakthema voor je klaar en elke aflevering bevat recepten, zodat jij thuis aan de slag kunt. Er komen lekkere ontbijtjes en American style baksels voorbij!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker