Pizzadeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist en olie. Strooi zout over de bloem. Kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.
Runderburgers
Pel en snipper de ui. Hak de bieslook en meng samen met de ui, komijnpoeder, ras el hanout, ketchup, ei, paneermeel en een beetje zout door het rundergehakt. Vorm tot 4 stevige hamburgers. Verhit de boter en een scheutje olie in een pan en bak de burgers om en om circa 5 minuten. Laat de burgers afkoelen.
Pittige tomatensalsa
Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes. Halveer de rode peper en snijd fijn. Hak de koriander. Meng de tomaten met de gedroogde tomaten, rode peper en de koriander.
Opmaak
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg de plakjes bacon los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bacon in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de augurk in plakjes. Rol het deeg uit tot 4 gelijke cirkels. Bestrooi het midden van de cirkel met een beetje paneermeel en leg de afgekoelde burger erop. Beleg de burgers met de bacon, gesneden augurk, cheddar en de pittige tomatensalsa. Vouw het pizzadeeg om de burger en druk goed dicht. Leg de pizzaburgers op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei en bestrijk de pizzaburgers met het ei. Bak in circa 15 minuten goudbruin.
Groentedip
Snijd de prei en de wortel in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de prei, wortel en de kurkuma. Meng in een kom de groente met de crème fraîche, de mayonaise en een beetje zout. Serveer de groente dip bij de pizzaburgers.
Thema: maaltijden voor mannen
Meld je aan en praat mee