Weense rode kool met Wienerschnitzel

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Weense rode kool

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de rode kool in vieren, verwijder de kern en snijd de rode kool in dunne reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit de ui en het kaneelpoeder circa 2 minuten. Voeg de rode kool en de laurier toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
  • Schenk het water en de rode wijn bij de rode kool. Voeg de ontbijtkoek en de sultana rozijnen toe en meng goed door. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan circa 25 minuten stoven. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.


Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en halveer de aardappels. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet af en stoom droog.

Wienerschnitzels

  • Bestrooi de schnitzels met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Strooi bloem op een bordje.
  • Kluts de eieren op een bordje.
  • Strooi de paneermeel op een bordje.
  • Wentel de kalfsschnitzels door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Wentel de kalfsschnitzels door het ei en daarna door het paneermeel.
  • Verhit een flinke laag olie in een pan en bak de Wienerschnitzels om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Snijd de citroen in partjes.

Serveren
Verdeel de rode kool, aardappels en de Wienerschnitzels over borden. Leg de citroenpartjes op de Wienerschnitzels.

Ingredienten

4
Personen

Weense rode kool met Wienerschnitzel

  • 1 ui
  • 1 rode kool
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 100 g ontbijtkoek
  • 100 ml water
  • 200 ml rode wijn
  • 65 g sultana rozijnen
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 400 g kalfsschnitzels
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 1 citroen

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
4