Waterkerssoep

0
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Pluk de blaadjes waterkers van de takjes en bewaar ze gescheiden. Schil en snijd de aardappels in stukjes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de aardappels en de steeltjes van de waterkers toe. Blus af met de bouillon en laat koken tot de aardappels gaar zijn. Voeg de waterkersblaadjes toe en pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper, verdeel over borden en schep er een lepel crème fraiche in.

Ingredienten

4
Personen

Waterkerssoep

  • 2 bosjes waterkers
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 125 ml groentebouillon
  • zout
  • versgemalen peper
  • 120 ml crème fraîche
Geef je waardering
0