Een maaltijdsalade met zalm, pesto en aardappels is dé manier om meer vis te eten. De pesto is het lekkerst wanneer je hem zelf maakt, maar bij weinig tijd volstaat een pesto van de versafdeling.

Ingredienten

4
Personen

Warme salade

  • 500 gr nieuwe aardappels
  • 400 gr verse zalmfilet
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 100 gr veldsla
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezoutvlokken

Groene pesto

  • 75 gr ongezouten cashewnoten
  • 2 knoflooktenen
  • 1 citroen
  • 2 handenvol basilicum
  • 40 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • zout (optioneel)

Benodigdheden

  • antiaanbakpan
  • rasp
  • staafmixer met maatbeker of keukenmachine met kleine kom

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten
  1. Maak eerst de pesto. Rooster de cashewnoten in een droge antiaanbakpan in enkele minuten goudbruin en hak ze grof. Pel de knoflook en hak hem grof. Rasp 1 theelepel schil van de citroen. Pers de vrucht uit en bewaar het sap voor later.
  2. Doe het basilicumblad met de cashewnoten, citroenrasp, knoflook, Parmezaanse kaas en extra vergine olijfolie in een keukenmachine of de maatbeker van een staafmixer en pureer glad. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout. Zet apart.
  3. Boen de schil van de aardappels schoon en snijd ze in hapklare stukken. Kook ze in gezouten water in circa 15 minuten gaar. Snijd intussen de zalmfilet in blokjes.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak in een paar minuten de zalm rondom iets bruin en net gaar. Zet apart.
  5. Giet de aardappels af en druk ze met een vork iets kapot. Doe ze met de zalm in een mengkom en schep de nog warme ingrediënten om met de extra vergine olijfolie, het bewaarde citroensap en 4 eetlepels van de pesto.
  6. Verdeel de veldsla erover, schep om en serveer. Breng op het bord op smaak met versgemalen zwarte peper en een paar zeezoutvlokken.

Geef je waardering

63
Warme salade met zalm, pesto en aardappeltjes