Warme Italiaanse aardappelsalade

4
Makkelijk
Warme Italiaanse aardappelsalade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

  • Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in kwarten.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.

Aardappelsalade

  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.  
  • Ris de rozemarijn.
  • Verwarm een koekenpan en bak het ontbijtspek krokant.
  • Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de rozemarijn in de pan van het spek en meng de kappertjes erdoor.
  • Pluk de peterselie.
  • Roer de aardappels, het spek en de peterselie erdoor en breng op smaak met zout, peper en olijfolie vergine.

Spinazie

  • Pel en snipper de rode ui.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten.
  • Snijd de ansjovis fijn.
  • Bak de ansjovis circa 2 minuten mee tot de ansjovis gesmolten is.
  • Voeg de spinazie in delen toe en bak circa 4 minuten tot de spinazie is geslonken.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Warme Italiaanse aardappelsalade

  • 800 g vastkokende aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 takjes rozemarijn
  • 150 g ontbijtspek
  • 2 el kappertjes
  • 0.25 bosje peterselie
  • 1 rode ui
  • 30 g ansjovis
  • 900 g spinazie
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie vergine

Extra nodig

  • keukenpapier
Warme Italiaanse aardappelsalade
Geef je waardering
4