Aardappels
- Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in kwarten.
- Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
Aardappelsalade
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Ris de rozemarijn.
- Verwarm een koekenpan en bak het ontbijtspek krokant.
- Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak de rozemarijn in de pan van het spek en meng de kappertjes erdoor.
- Pluk de peterselie.
- Roer de aardappels, het spek en de peterselie erdoor en breng op smaak met zout, peper en olijfolie vergine.
Spinazie
- Pel en snipper de rode ui.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten.
- Snijd de ansjovis fijn.
- Bak de ansjovis circa 2 minuten mee tot de ansjovis gesmolten is.
- Voeg de spinazie in delen toe en bak circa 4 minuten tot de spinazie is geslonken.
- Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties