Walnoot-koffietaart

17
Gemiddeld

Bereidingswijze

75 minuten totale tijd

Sponscake
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de bakvormen in en bekleed met bakpapier. Hak de walnoten fijn. Klop de eieren met de basterdsuiker lobbig. Spatel de bloem, zonnebloemolie en walnoten erdoor. Verdeel het beslag over de taartpannen en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Laat afkoelen.

Crèmevulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanillemerg stijf.

Koffiecrème
Mix de boter met de helft van de poedersuiker luchtig. Los de oploskoffie in de melk op. Voeg de rest van de poedersuiker, het koffiemengsel en het water aan de boter toe en meng goed door tot een egale crème.
Strijk een derde van de crèmevulling op een plak sponscake. Leg hier een plak sponscake bovenop en spatel hierover nogmaals een derde van de crème vulling. Dek af met de laatste plak sponscake en schep de rest van de crème vulling in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Bestrijk de zijkanten en de bovenkant met de koffie crème. Hak de walnoten fijn en houdt 8 halve walnoten apart. Druk de taart aan met de gehakte walnoten. Spuit 8 rozetten op de taart met de overgebleven crème vulling en leg op elke rozet een halve walnoot.

Ingredienten

1
Porties

Sponscake

  • 6 eieren
  • 260 g basterdsuiker
  • 150 g bloem
  • 1.5 el zonnebloemolie
  • 210 g walnoten

Crèmevulling

  • 300 ml slagroom
  • 300 g poedersuiker
  • 1 el melk
  • 2 el water

Koffiecrème

  • 300 g zachte boter
  • 300 g poedersuiker
  • 1 el melk
  • 1 el oploskoffie
  • 2 el water

Decoratie

  • 250 g walnoten

Extra nodig

  • 3 taartpannen van ca 20 cm
  • spuitzak met een gekarteld spuitmondje
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
Geef je waardering
17