De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

walnoot-koffietaart

75 min kooktijd
Walnoot-koffietaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Sponscake
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de bakvormen in en bekleed met bakpapier. Hak de walnoten fijn. Klop de eieren met de basterdsuiker lobbig. Spatel de bloem, zonnebloemolie en walnoten erdoor. Verdeel het beslag over de taartpannen en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Laat afkoelen.

Crèmevulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanillemerg stijf.

Koffiecrème
Mix de boter met de helft van de poedersuiker luchtig. Los de oploskoffie in de melk op. Voeg de rest van de poedersuiker, het koffiemengsel en het water aan de boter toe en meng goed door tot een egale crème.
Strijk een derde van de crèmevulling op een plak sponscake. Leg hier een plak sponscake bovenop en spatel hierover nogmaals een derde van de crème vulling. Dek af met de laatste plak sponscake en schep de rest van de crème vulling in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Bestrijk de zijkanten en de bovenkant met de koffie crème. Hak de walnoten fijn en houdt 8 halve walnoten apart. Druk de taart aan met de gehakte walnoten. Spuit 8 rozetten op de taart met de overgebleven crème vulling en leg op elke rozet een halve walnoot.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker