- Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de aardappels en de groente.
Aardappels
- Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
Piccalilly
- Maak de boontjes schoon en snijd ze zo fijn mogelijk.
- Snijd de bloemkool in mini roosjes.
- Schil en snijd de wortels in blokjes.
- Breng het water met de azijn, kurkuma, mosterdzaadjes, suiker en een snufje zout aan de kook en kook circa 2 minuten door.
- Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje toe aan het vocht en kook circa 2 minuten door.
- Kook de groente circa 2 minuten beetgaar. Giet ze af en voeg ze toe aan het gebonden vocht.
- Snijd de augurk in blokjes, en voeg deze ook toe.
- Schep de piccalilly in een potje.
Spek & bonen
- Verhit een scheut olie in een pan.
- Bak de spekjes circa 4 minuten.
- Laat de bruine bonen op een zeef uitlekken.
- Pel en snipper de ui en bak ze mee met de spekjes.
- Roer de bruine bonen erdoor en warm circa 4 minuten door.
- Breng op smaak met peper.
Serveren
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Serveer de spek en bonen met gekookte aardappels en de piccalilly.
0 reacties