Voor spek & bonen

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de aardappels en de groente.

Aardappels

  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Piccalilly

  • Maak de boontjes schoon en snijd ze zo fijn mogelijk.
  • Snijd de bloemkool in mini roosjes.
  • Schil en snijd de wortels in blokjes.
  • Breng het water met de azijn, kurkuma, mosterdzaadjes, suiker en een snufje zout aan de kook en kook circa 2 minuten door.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje toe aan het vocht en kook circa 2 minuten door.
  • Kook de groente circa 2 minuten beetgaar. Giet ze af en voeg ze toe aan het gebonden vocht.
  • Snijd de augurk in blokjes, en voeg deze ook toe.
  • Schep de piccalilly in een potje.

Spek & bonen

  • Verhit een scheut olie in een pan.
  • Bak de spekjes circa 4 minuten.
  • Laat de bruine bonen op een zeef uitlekken.
  • Pel en snipper de ui en bak ze mee met de spekjes.
  • Roer de bruine bonen erdoor en warm circa 4 minuten door.
  • Breng op smaak met peper.

Serveren

  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Serveer de spek en bonen met gekookte aardappels en de piccalilly.

Ingredienten

4
Personen

Voor spek & bonen

  • 1 kg aardappelen
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 800 g bruine bonen
  • zonnebloemolie
  • versgemalen peper

Piccalilly

  • 1 kleine winterwortel
  • 200 g haricots verts
  • 0.5 bloemkool
  • 100 ml water
  • 100 ml azijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el suiker
  • zout
  • 1 tl maïzena
  • 2 augurken
Geef je waardering
11