Vluggort met gegrilde groente en worteltaartsalade

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Vluggort koken

  • Breng de vluggort in een pan met water en zout aan de kook. Zorg ervoor dat de vluggort één vingerkootje onder water staat.
  • Kook de vluggort op laag vuur in circa 20 minuten met deksel op de pan gaar.

Gegrilde groente

  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken.
  • Snijd de uiteindes van de aubergine en courgette. Snijd de aubergine en courgettes in grove stukken.
  • Meng de groente op een bakplaat met olie, zout en peper en bak circa 15 minuten in de oven.

Worteltaartsalade

  • Meng voor de dressing in een grote saladekom, het sap van 1 citroen, een flinke scheut olijfolie, zout, peper en de 5-spice kruiden.
  • Schil en rasp de winterwortels.
  • Snijd de venkel doormidden, verwijder de kern en rasp de venkel.
  • Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd de appel en de avocado in grove stukken en meng ze met de groente door de dressing.
  • Voeg de rozijnen en de rucola toe. • Rooster de walnoten in een droge koekenpan en meng ze door de salade.

Ingredienten

4
Personen

Vluggort met gegrilde groente en worteltaartsalade

  • 300 g vluggort
  • 2 paprika's
  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • olijfolie extra vierge
  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 el Chinese 5-spice kruiden
  • 3 winterwortels
  • 1 venkelknol
  • 1 avocado
  • 1 appel
  • 100 g rozijnen
  • 125 g rucola
  • 50 g walnoten
Geef je waardering
4