Vloeibaar paasmandje

1
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
2 hours and 15 minutes totale tijd

Vruchtijsblokjes
Leg in elk vakje van de ijsblokjestray een framboos, vul de tray voor de helft met bronwater en vries in circa 1 uur in. Vul als het water is bevroren de tray aan met bronwater en vries dit nogmaals circa 1 uur in.

Chocoladesaus
Breng de slagroom in een pannetje aan de kook. Hak de chocolade in kleine stukjes en leg in een glazen kom. Voeg hier de warme slagroom aan toe en blijf roeren tot de chocolade opgelost is.

Vloeibaar paasmandje
Mix de diepvriesframbozen, ijsblokjes, afgekoelde koffie, melk en de chocoladesaus circa 45 seconden in de blender. Verdeel de paaseitjes en de vruchtijsblokjes over de glazen. Schenk hier het gemixte drankje op en steek in elk glas een kaneelstokje.

Tip
Als je het vloeibare paasmandje ook voor kinderen maakt, vervang dan de sterke koffie door halfvolle chocolademelk.

Ingredienten

4
Personen

Vruchtijsblokjes

  • 20 diepvriesframbozen
  • bronwater

Chocoladesaus

  • 75 ml slagroom
  • 125 g witte chocolade

Vloeibaar paasmandje

  • 12 diepvriesframbozen
  • 8 ijsblokjes
  • 260 ml sterke, koude koffie
  • 540 ml volle melk
  • 4 chocolade eitjes naar eigen smaak
  • 4 kaneelstokjes

Extra nodig

  • blender
  • ijsblokjestray (28 ijsblokjes in totaal)
Geef je waardering
1