Ziet-ie er niet prachtig uit, deze vlindercupcake-taart? Hij is ook nog eens super leuk om te maken, dus lees snel verder voor Miljuschka's recept!

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

13
Porties

Cupcakes

  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 175 g suiker
  • 3 eieren
  • 100 ml naturel yoghurt
  • 175 g roomboter
  • Optioneel voor meer smaak: citroenrasp en/of vanille-extract

Italiaanse botercrème

  • 4 eiwitten
  • 200 g kristalsuiker
  • 60 ml water
  • 450 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • kleurstof naar keuze

Extra nodig

  • cupcake-bakblik
  • cupcake-papiertjes
  • 2 cakepop-stokjes of lollystokjes
  • mixer met bisschopshaak en garde
  • taartrek
  • 3 spuitzakken (met eventueel spuitmondjes)

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Cupcakes 

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Smelt de boter in een pannetje en laat die vervolgens een beetje afkoelen (niet stollen). 

Stap 3: 
Doe het zelfrijzend bakmeel, de suiker, amandelmeel samen in de kom van de mixer en mix met elkaar. Voeg optioneel voor meer smaak wat citroenrasp en/of vanille-extract toe. 

Stap 4: 
In een andere kom doe je de eieren en de yoghurt, mix dit even door met een vork. 

Stap 5: 
Voeg dit vervolgens toe aan je droge ingrediënten samen met de gesmolten boter en klop het even kort door tot het goed gemengd is. Verdeel dan over de 13 vormpjes met de papiertjes erin. Tip: dit gaat gemakkelijk met een ijslepel.
 

Stap 6:
Bak voor 18-22 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen, haal ze dan voorzichtig uit het bakblik en zet op een roostertje om af te koelen. 

Italiaanse botercrème 

Stap 1: 
Doe de eiwitten alvast in een vetvrije kom van de mixer. Doe ¾ van de suiker en het water in een pan en laat koken tot 115 °C. Klop de eiwitten ondertussen stijf. Voeg terwijl de mixer draait de rest van de suiker toe. 

Stap 2: 
Als het suiker de 115 °C heeft bereikt giet je hem langzaam bij de eiwitten en laat je dit nog een paar minuten doordraaien. Het eiwitschuim moet afgekoeld zijn tot kamertemperatuur. 

Stap 3: 
Verdeel de boter in 5 delen. Voeg terwijl de machine draait de boter in 5 porties toe en schraap na elk portie de kom even bij. Voeg de vanille toe en meng kort door de botercrème heen. 

Stap 4: 
Verdeel de botercrème en kleur met de kleurstof. Wij gebruikten 3 kleuren grijs, lichtroze en paars. Doe alle kleuren in een aparte spuitzak met een glad spuitmondje. 

Afwerking 
Maak een opstelling van de cupcakes op een plateau waar ze niet meer vanaf hoeven. De cupcakes leg je verticaal naast elkaar neer, in rijen van: 3 – 2 – 3 – 2 – 3. Spuit eerst met een kleur het lijfje op de middelste drie verticale cupcakes. Daarna decoreer je de vleugels. Vergeet geen ogen te maken op het lijfje en steek 2 stokjes in de kop als voelsprieten.
 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Geef je waardering

Vlindercupcake-taart
Vlindercupcake-taart 2