Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kluts het ei. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het ei. Bak het bladerdeeg in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het bladerdeeg afkoelen en snijd doormidden.
Rijst
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de rijst toe en bak de rijst in circa 5 minuten glazig. Schenk zoveel water in de pan zodat de rijst 1 vingerkootje onderstaat en kook de rijst met deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Roer de doperwten en het klontje boter door de rijst en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.
Schelvis
Vet de ovenschaal in met olijfolie. Leg de vis in de ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de kaas en een beetje peper. Bak de vis in de oven in circa 10 minuten gaar.
Groente
Schil de wortel. Snijd met een dunschiller lange, dunne slierten van de wortel. Verhit olie in een pan en bak de spinazie tot het geslonken is en het vocht bijna allemaal verdampt is. Roer de slierten wortel erdoor en warm circa 2 minuten door. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
Verdeel de rijst over borden en leg de onderkant van het bladerdeeg op de rijst en leg de vis erop. Schep er een lepel groente op en leg het kapje van het bladerdeeg er schuin op.
0 reacties