Vistajine
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de olie met de specerijen en marineer de zwaardvisfilets in de specerijenolie. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de aardappels in partjes. Schil en snijd de bospeentjes schuin in drieën. Bedek de bodem van de tajine met de rode ui, leg daarop de aardappels en de wortels. Leg de zwaardvis erop. Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaten en de citroen in plakken. Verdeel de knoflook, tomaten en de citroen over de zwaardvis. Schep de overgebleven marinade er over. Verwarm de tajine circa 5 minuten op het fornuis. Zet de tajine in de oven en bak circa 40 minuten.
Knoflookgamba’s
Verwarm de grillpan voor. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Pel en hak de knoflook. Meng de knoflook met de chilivlokken en de gamba’s. Gril de gamba’s in circa 4 minuten om en om gaar.
Snelle rouille
Verhit de olie in een pan. Voeg de saffraan toe en verwarm circa 3 minuten. Meng de saffraanolie met de mayonaise en roer goed door.
Serveren
Leg de gamba’s op de vistajine en serveer de rouille apart met het Marokkaanse brood.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
vistajine met knoflookgamba’s en snelle rouille
30 MIN
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee