De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Vistajine met knoflookgamba’s en snelle rouille

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Vistajine met knoflookgamba’s en snelle rouille

Bereidingswijze

Vistajine
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de olie met de specerijen en marineer de zwaardvisfilets in de specerijenolie. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de aardappels in partjes. Schil en snijd de bospeentjes schuin in drieën. Bedek de bodem van de tajine met de rode ui, leg daarop de aardappels en de wortels. Leg de zwaardvis erop. Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaten en de citroen in plakken. Verdeel de knoflook, tomaten en de citroen over de zwaardvis. Schep de overgebleven marinade er over. Verwarm de tajine circa 5 minuten op het fornuis. Zet de tajine in de oven en bak circa 40 minuten.

Knoflookgamba’s
Verwarm de grillpan voor. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Pel en hak de knoflook. Meng de knoflook met de chilivlokken en de gamba’s. Gril de gamba’s in circa 4 minuten om en om gaar.

Snelle rouille
Verhit de olie in een pan. Voeg de saffraan toe en verwarm circa 3 minuten. Meng de saffraanolie met de mayonaise en roer goed door.

Serveren
Leg de gamba’s op de vistajine en serveer de rouille apart met het Marokkaanse brood.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.