Vistajine met knoflookgamba’s en snelle rouille

6
Gemiddeld
Vistajine met knoflookgamba’s en snelle rouille

Ingredienten

4
Personen

Vistajine

  • 4 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl kurkuma
  • 400 g zwaardvisfilet
  • 2 rode uien
  • 4 bospeentjes
  • 4 roseval aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stevige tomaten
  • 1 citroen

Knoflookgamba’s

  • 4 grote gamba's (of 8 kleine)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • zonnebloemolie

Snelle rouille met brood

  • 2 el zonnebloemolie
  • 0.05 g saffraandraadjes
  • 4 el mayonaise
  • 1 Marokkaans brood

Extra nodig

  • tajine
  • grillpan

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
1 uur en 10 minuten totale tijd

Vistajine
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de olie met de specerijen en marineer de zwaardvisfilets in de specerijenolie. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de aardappels in partjes. Schil en snijd de bospeentjes schuin in drieën. Bedek de bodem van de tajine met de rode ui, leg daarop de aardappels en de wortels. Leg de zwaardvis erop. Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaten en de citroen in plakken. Verdeel de knoflook, tomaten en de citroen over de zwaardvis. Schep de overgebleven marinade er over. Verwarm de tajine circa 5 minuten op het fornuis. Zet de tajine in de oven en bak circa 40 minuten.

Knoflookgamba’s
Verwarm de grillpan voor. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Pel en hak de knoflook. Meng de knoflook met de chilivlokken en de gamba’s. Gril de gamba’s in circa 4 minuten om en om gaar.

Snelle rouille
Verhit de olie in een pan. Voeg de saffraan toe en verwarm circa 3 minuten. Meng de saffraanolie met de mayonaise en roer goed door.

Serveren
Leg de gamba’s op de vistajine en serveer de rouille apart met het Marokkaanse brood.

Vistajine met knoflookgamba’s en snelle rouille
Geef je waardering
6