Vissticks met remouladesaus

5
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Aardappels

  • Breng een pannetje met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Snijd de dille fijn en voeg toe aan de aardappels.

Vissticks

  • Dep de heilbotfilet droog met keukenpapier en snijd in brede repen.
  • Strooi de bloem op een bordje.
  • Kluts de eieren op een bordje.
  • Strooi de panko op een bordje.
  • Wentel de heilbotfiletrepen door de bloem, eieren en de panko in deze volgorde.
  • Verhit een ruime scheut olie in een koekenpan en bak de vissticks om en om in circa 6 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op een bordje met keukenpapier. 

Broccoli

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Kook de broccoli in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.

Remouladesaus

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de augurken in blokjes.
  • Meng in een kommetje de ui met de peterselie, augurken, kappertjes, mayonaise en een klein beetje augurkennat.

Serveren

  • Verdeel de aardappels, vissticks en de broccoli over borden. Lepel de remouladesaus eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Vissticks met remouladesaus

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 0.5 bosje dille
  • 400 g heilbotfilet
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 100 g panko (Japans broodkruim)
  • zonnebloemolie
  • 2 stronken broccoli
  • 1 ui
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 2 augurken
  • 1 el kappertjes
  • 4 el mayonaise

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
5