Groene harissa
Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers fijn. Snijd de koriander grof. Vijzel de knoflook, pepers, koriander, komijnzaad, karwijzaad en korianderzaad fijn. Voeg olie en een beetje zout toe naar smaak toe.
Vissoep
Week de helft van de draadjes saffraan in een klein scheutje water. Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Maak de venkel schoon (bewaar het venkelgroen) en snijd fijn. Schil en snijd de wortels fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, wortel, venkel en specerijen inclusief de ongeweekte saffraan kort. Roer de tomatenpuree en de saffraan met het saffraanwater erdoor en bak kort mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op matig vuur circa 25 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep glad. Snijd de vis in stukjes en gaar deze in enkele minuten, afhankelijk van de grootte van de visstukjes, in de soep. Breng de soep eventueel verder op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en harissa.
Serveer
Verdeel over de soepkommen en garneer met het achtergehouden venkelgroen.
TIP: je kunt de vissoep extra vullen met bv rauwe gepelde garnalen, mosselen of andere schaal-schelpdieren. Kook circa 5 minuten mee. TIP: je kunt ook direct meer harissa maken. Je kunt deze bewaren in een uitgekookte, afsluitbare pot. Let er wel op dat je met een schone lepel de harissa in de pot schept.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties