Verwarm de oven voor op 180°C.
Vissoep
Breng in een pan het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Schil en snijd de wortel, knolselderij en aardappels in blokjes.
Verhit olie in een pan en bak hierin de groente, sjalot, knoflook en tomatenpuree circa 5 minuten.
Voeg de gezeefde tomaten en de visbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
Snijd het stokbrood in dunne plakjes en besprenkel ze met olijfolie.
Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in circa 8 minuten krokant.
Snijd de vis in blokjes en kook ze de laatste 2 minuten mee.
Breng op smaak met peper.
Aioli
Pel en snijd de knoflook fijn.
Meng de knoflook met, mayonaise, het sap van de citroen en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de bieslook fijn, besmeer het stokbrood met aioli en bestrooi met bieslook.
Tip: Serveer met een partje limoen voor een lekkere frisse smaak
0 reacties