De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vissoep met aioli

Vissoep: Breng in een pan het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de wortel, knolselderij en aardappels in blokjes. Verhit olie in een pan en bak hierin de groente, sjalot, knoflook en tomatenpuree circa 5 minuten.

30 min kooktijd
Vissoep met aioli

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vissoep

Breng in een pan het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

Schil en snijd de wortel, knolselderij en aardappels in blokjes.

Verhit olie in een pan en bak hierin de groente, sjalot, knoflook en tomatenpuree circa 5 minuten.

Voeg de gezeefde tomaten en de visbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.

Snijd het stokbrood in dunne plakjes en besprenkel ze met olijfolie.

Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in circa 8 minuten krokant.

Snijd de vis in blokjes en kook ze de laatste 2 minuten mee.

Breng op smaak met peper.

Aioli

Pel en snijd de knoflook fijn.

Meng de knoflook met, mayonaise, het sap van de citroen en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de bieslook fijn, besmeer het stokbrood met aioli en bestrooi met bieslook.

Tip: Serveer met een partje limoen voor een lekkere frisse smaak

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker