Visskewers
Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroen en snijd de schil fijn. Schil de verse gember en pel de knoflook. Rasp de gember en knoflook. Meng de knoflook, gember, gekonfijte citroen en gembersiroop met een scheut olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout. Snijd de vis in blokjes van circa 4 bij 4 centimeter en meng ze door de marinade. Laat circa 15 minuten marineren. Verwarm de grillpan. Rijg de vis aan de satéprikkers en gril ze in enkele minuten gaar op de hete grill.
Gekonfijte citroendip
Snijd de gekonfijte citroen doormidden en verwijder het vruchtvlees met een scherp mesje. Snijd de schil heel fijn. Rooster het komijnzaad 1 minuut in een hete koekenpan. Stamp in de vijzel de gekonfijte citroen met wat komijnzaad en grof zout tot een pasta en roer los met en flinke scheut olijfolie. Schep in een schaaltje en serveer met gegrild Marokkaans brood.
Citroensalsa
Snijd de partjes uit de citroen en snijd de partjes fijn. Hak de peterselie fijn. Pel en snipper de ui. Meng alle ingrediënten door elkaar.
Een heerlijk gerecht van visspiesjes met gekonfijte citroendip en citroensalsa.
0 reacties