Vispotje met lentegroente

7
Makkelijk
Vispotje met lentegroente

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Ovenaardappels

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de aardappels in parten. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Vispotje met lentegroente

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne repen. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in gelijke stukjes. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de venkel, paprika en de bleekselderij toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes en het water erbij. Breng het geheel aan de kook en laat circa 10 minuten op laag vuur en met de deksel op de pan pruttelen. Snijd de kabeljauw in grove stukken. Voeg de kabeljauw circa de laatste 6 minuten toe aan de pan. Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Houd een beetje apart voor garnering. Roer de garnalen en de peterselie door het vispotje. Breng het geheel op smaak met de rasp van de citroenschil, een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de citroen in partjes.

Serveren
Verdeel het vispotje met lentegroenten over diepe borden en leg de citroenpartjes erop. Serveer de aardappels ernaast en garneer met wat peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Ovenaardappels

  • 800 g roseval aardappels
  • olijfolie om in te bakken

Vispotje met lentegroente

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 venkelknollen
  • 1 rode paprika
  • 4 stengels bleekselderij
  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 ml water
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 200 g roze garnalen
  • 1 citroen

Extra nodig:

  • bakpapier
  • rasp
Vispotje met lentegroente
Geef je waardering
7