Viskoekjes sandwich met rode bietenhummus

0
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Rode bietenhummus

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de bieten in kleine blokjes. Kook de bieten in circa 20 minuten gaar. Giet de bieten af en stoom ze droog.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
  • Halveer de citroen.
  • Pel en halveer de knoflook.
  • Meng in een hoge kom de bieten, kikkererwten, het sap van een halve citroen,  de knoflook en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Pureer het geheel met een staafmixer glad. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Viskoekjes

  • Snijd de kabeljauw in stukken en maal de kabeljauw met het ei fijn met de staafmixer in het staafmixerbakje. Voeg de bloem toe. Breng het mengsel op smaak met het sap van de resterende halve citroen, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een ruime scheut olie in een koekenpan en schep met een lepel bergjes van het visbeslag in de pan. Druk de bergjes plat. Bak de viskoekjes om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
Turks brood
  • Rooster het Turks brood in de oven in circa 10 minuten krokant.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren los van de kern.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Halveer het Turks brood in de breedte.
  • Verdeel de kropsla over de onderkant van het Turks brood en lepel royaal de rode bietenhummus erover.
  • Verdeel de viskoekjes over de rode bietenhummus.
  • Verdeel de rode ui en de komkommer over de viskoekjes en leg de bovenkant van het brood er weer op. Snijd het Turks brood in gelijke stukken en serveer.

Ingredienten

4
Personen

Viskoekjes sandwich met rode bietenhummus

  • 300 g rode bieten
  • 400 g kikkererwten, blik
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 45 ml olijfolie extra vierge
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 ei
  • 5 el bloem
  • zonnebloemolie
  • 1 Turks brood
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 kropsla

Extra nodig:

  • staafmixer en bijbehorend bakje
Geef je waardering
0