De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

viskoekjes sandwich met rode bietenhummus

25 min kooktijd
Viskoekjes sandwich met rode bietenhummus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rode bietenhummus

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de bieten in kleine blokjes. Kook de bieten in circa 20 minuten gaar. Giet de bieten af en stoom ze droog.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
  • Halveer de citroen.
  • Pel en halveer de knoflook.
  • Meng in een hoge kom de bieten, kikkererwten, het sap van een halve citroen,  de knoflook en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Pureer het geheel met een staafmixer glad. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Viskoekjes

  • Snijd de kabeljauw in stukken en maal de kabeljauw met het ei fijn met de staafmixer in het staafmixerbakje. Voeg de bloem toe. Breng het mengsel op smaak met het sap van de resterende halve citroen, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een ruime scheut olie in een koekenpan en schep met een lepel bergjes van het visbeslag in de pan. Druk de bergjes plat. Bak de viskoekjes om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
Turks brood
  • Rooster het Turks brood in de oven in circa 10 minuten krokant.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren los van de kern.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Halveer het Turks brood in de breedte.
  • Verdeel de kropsla over de onderkant van het Turks brood en lepel royaal de rode bietenhummus erover.
  • Verdeel de viskoekjes over de rode bietenhummus.
  • Verdeel de rode ui en de komkommer over de viskoekjes en leg de bovenkant van het brood er weer op. Snijd het Turks brood in gelijke stukken en serveer.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker