Voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
- Zet de satéprikkers in een glas met water.
Viskebab en gepofte tomaat
- Halveer de zalm- en zeewolffilets.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Pel en snijd de ui in grove stukken. Halveer de champignons.
- Rijg op iedere satéprikker om en om zalm, groene paprika, rode ui, gele paprika, champignon en zeewolf.
- Meng voor de specerijenolie in een kom olie, paprikapoeder, gemberpoeder, chilivlokken en een snufje zout.
- Smeer een ovenschaal in met de specerijenolie, leg de spiesjes in de ovenschaal en bestrijk beiden kanten met specerijenolie.
- Bak de spiesjes circa 5 minuten in de oven.
- Verdeel de tomaten over de ovenschaal en meng er olie een beetje zout en peper door. Bak de tomaten circa 4 minuten in de oven.
Turkse pilav
- Breng het water aan de kook.
- Was de rijst tot het water helder is en laat de rijst uitlekken.
- Verhit boter in een pan en bak de vermicelli goudbruin.
- Voeg de rijst en een snufje zout toe en overgiet met kokend water tot de rijst en de vermicelli net onder staan. Laat op laag vuur circa 7 minuten garen. Zet het vuur uit en laat met de deksel op de pan staan.
Marokaanse thee
- Breng het water aan de kook en trek er thee van. Roer de suiker en munt door de thee.
Meld je aan en praat mee