Viskebab met Turkse pilav

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
  • Zet de satéprikkers in een glas met water.

Viskebab en gepofte tomaat

  • Halveer de zalm- en zeewolffilets.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Pel en snijd de ui in grove stukken. Halveer de champignons.
  • Rijg op iedere satéprikker om en om zalm, groene paprika, rode ui, gele paprika, champignon en zeewolf.
  • Meng voor de specerijenolie in een kom olie, paprikapoeder, gemberpoeder, chilivlokken en een snufje zout.
  • Smeer een ovenschaal in met de specerijenolie, leg de spiesjes in de ovenschaal en bestrijk beiden kanten met specerijenolie.
  • Bak de spiesjes circa 5 minuten in de oven.
  • Verdeel de tomaten over de ovenschaal en meng er olie een beetje zout en peper door. Bak de tomaten circa 4 minuten in de oven.

Turkse pilav

  • Breng het water aan de kook.
  • Was de rijst tot het water helder is en laat de rijst uitlekken.
  • Verhit boter in een pan en bak de vermicelli goudbruin.
  • Voeg de rijst en een snufje zout toe en overgiet met kokend water tot de rijst en de vermicelli net onder staan. Laat op laag vuur circa 7 minuten garen. Zet het vuur uit en laat met de deksel op de pan staan.

Marokaanse thee

  • Breng het water aan de kook en trek er thee van. Roer de suiker en munt door de thee.

 

Ingredienten

4
Personen

Viskebab en gepofte tomaten

  • 2 zalmfilets a 100 g
  • 2 zeewolffilets a 100 g
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 250 g kastanjechampignons
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 250 g cherrytomaten

Turkse pilav

  • 1.5 l water
  • 300 g basmatirijst
  • 2 el boter
  • 60 g vermicelli

Marokaanse Thee

  • 1 l water
  • 2 theezakjes English blend
  • 5 el suiker
  • 1 bosje munt

Extra nodig

  • 4 satéprikkers
Geef je waardering
0