Vis Jambalaya

17
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snipper de ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de cajunkruiden circa 3 minuten.
  • Voeg de bleekselderij, de paprika’s en tomaten toe en bak circa 4 minuten.
  • Schenk het water erbij, voeg het bouillonblokje, rijst en de gezeefde tomaten toe en laat, met deksel op de pan, circa 15 minuten koken.
  • Snijd de kabeljauw in blokjes, voeg toe aan de pan en kook in circa 5 minuten gaar.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Roer aan het einde de rijst en de peterselie door het gerecht. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

 

Ingredienten

4
Personen

Vis jambalaya

  • 300 g meergranenrijst
  • 350 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • zonnebloemolie
  • 1 tl cajunkruiden
  • 4 tomaten
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 400 g gezeefde tomaten
  • 0.5 bosje bladpeterselie
Geef je waardering
17