De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vis in druivenbladeren met gefrituurde bloemkool en tahina

Bestrooi de visfilets met zout en veel versgemalen zwarte peper. Spoel de druivenbladeren af en dep ze droog. Snijd de visfilets in gelijke stukken en omwikkel ze met druivenblad.
Breng een pan met water en zout aan de kook.

30 min kooktijd
Vis in druivenbladeren met gefrituurde bloemkool en tahina

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bestrooi de visfilets met zout en veel versgemalen zwarte peper. Spoel de druivenbladeren af en dep ze droog. Snijd de visfilets in gelijke stukken en omwikkel ze met druivenblad.
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in 3 minuten beetgaar. Giet de bloemkoolroosjes af en spoel ze koud in water. Verhit een flinke laag olie in een wok en frituur de bloemkoolroosjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de vis circa 2 minuten om en om.
Roer de tahina los met koud water tot een vloeibare saus en breng op smaak met zout. Verdeel de vis en de bloemkool over borden en schenk de tahinasaus over de bloemkool.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker