De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

verstopte ratatouille ovenschotel

Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Verwarm de grill van de oven voor op 200 °C. Aardappels: Schil, was en snijd de aardappels in kleine stukjes. Kook de aardappels in circa 10 min gaar. Pel de knoflook. Plet 1 teen en voeg deze toe aan de aardappels. Bewaar de andere twee tenen voor de ratatouille.

30 MIN
Verstopte ratatouille ovenschotel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

 

Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels.

Verwarm de grill van de oven voor op 200 °C.

Aardappels:

Schil, was en snijd de aardappels in kleine stukjes. Kook de aardappels in circa 10 min gaar.

Pel de knoflook. Plet 1 teen en voeg deze toe aan de aardappels. Bewaar de andere twee tenen voor de ratatouille.

Ratatouille:

Snijd de resterende 2 tenen knoflook in dunne plakjes.

Pel en snipper de ui grof.

Snijd de uiteindes van de aubergine en de courgette en snijd de aubergine en courgette in vieren en daarna in blokjes.

Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in dezelfde grootte als de aubergine en courgette.

Ris de blaadjes tijm en rozemarijn en hak ze fijn.

Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, tijm en de rozemarijn circa 2 minuten op laag vuur.

Voeg de aubergine, courgette en paprika’s toe en bak circa 5 minuten mee.

Voeg de gezeefde tomaten toe en leg de deksel op de pan. Stoof circa 5 minuten op laag vuur.

Verstopte ratatouille maken:

Giet de aardappels af en stoom ze droog. Haal de knoflook uit de pan.

Verwarm de melk.

Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de warme melk erdoor.

Vet een ovenschaal in met olie.

Verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem en strijk het glad.

Verdeel de ratatouille over de aardappelpuree. Schep daarop nog een laag aardappelpuree.

Strooi de geraspte kaas erover.

Zet de ovenschaal circa 10 minuten in de oven tot er een goudbruine korst ontstaat.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker