Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels.
Verwarm de grill van de oven voor op 200 °C.
Aardappels:
Schil, was en snijd de aardappels in kleine stukjes. Kook de aardappels in circa 10 min gaar.
Pel de knoflook. Plet 1 teen en voeg deze toe aan de aardappels. Bewaar de andere twee tenen voor de ratatouille.
Ratatouille:
Snijd de resterende 2 tenen knoflook in dunne plakjes.
Pel en snipper de ui grof.
Snijd de uiteindes van de aubergine en de courgette en snijd de aubergine en courgette in vieren en daarna in blokjes.
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in dezelfde grootte als de aubergine en courgette.
Ris de blaadjes tijm en rozemarijn en hak ze fijn.
Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, tijm en de rozemarijn circa 2 minuten op laag vuur.
Voeg de aubergine, courgette en paprika’s toe en bak circa 5 minuten mee.
Voeg de gezeefde tomaten toe en leg de deksel op de pan. Stoof circa 5 minuten op laag vuur.
Verstopte ratatouille maken:
Giet de aardappels af en stoom ze droog. Haal de knoflook uit de pan.
Verwarm de melk.
Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de warme melk erdoor.
Vet een ovenschaal in met olie.
Verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem en strijk het glad.
Verdeel de ratatouille over de aardappelpuree. Schep daarop nog een laag aardappelpuree.
Strooi de geraspte kaas erover.
Zet de ovenschaal circa 10 minuten in de oven tot er een goudbruine korst ontstaat.
0 reacties