Verrassingssoep met gegrilde schol

2
Makkelijk
Verrassingssoep met gegrilde schol

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verrassingssoep

Snijd de tomaten en komkommer in blokjes. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Pluk de helft van het bosje basilicum. Pureer met een staafmixer de tomaten, komkommer, paprika, knoflook, basilicum, een flinke scheut olijfolie extra vierge en de azijn zo fijn mogelijk. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zet de verrassingssoep in de koelkast.

Verwend brood

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de boterhammen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het brood in circa 8 minuten krokant. Snijd de bieslook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne repen. Meng de bieslook en zongedroogde tomaten door de boter. Besmeer het brood vlak voor het serveren met de boter.

Gegrilde scholfilet

Verwarm een grillpan. Bestrijk de scholfilet beide kanten met olijfolie en gril in circa 5 minuten om en om gaar.

Serveren

Verdeel de soep over borden. Leg de schol op het brood en serveer bij de soep.

Tip
Voor een gladdere soep kun je de paprika en komkommer schillen.

Ingredienten

4
Personen

Verrassingssoep met gegrilde schol

  • 5 trostomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • olijfolie extra vierge
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 4 scholfilets

Verwend brood

  • 8 sneetjes bruin brood
  • 1 bosje bieslook
  • 2 el zongedroogde tomaat
  • 100 g zachte boter

Extra nodig

  • staafmixer
  • grillpan
  • keukenpapier
  • bakpapier
Verrassingssoep met gegrilde schol
Geef je waardering
2