De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

verrassingssoep met gegrilde schol

Een heerlijke soep met verrassende ingrediënten!

30 min kooktijd
Verrassingssoep met gegrilde schol

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verrassingssoep

Snijd de tomaten en komkommer in blokjes. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Pluk de helft van het bosje basilicum. Pureer met een staafmixer de tomaten, komkommer, paprika, knoflook, basilicum, een flinke scheut olijfolie extra vierge en de azijn zo fijn mogelijk. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zet de verrassingssoep in de koelkast.

Verwend brood

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de boterhammen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het brood in circa 8 minuten krokant. Snijd de bieslook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne repen. Meng de bieslook en zongedroogde tomaten door de boter. Besmeer het brood vlak voor het serveren met de boter.

Gegrilde scholfilet

Verwarm een grillpan. Bestrijk de scholfilet beide kanten met olijfolie en gril in circa 5 minuten om en om gaar.

Serveren

Verdeel de soep over borden. Leg de schol op het brood en serveer bij de soep.

Tip
Voor een gladdere soep kun je de paprika en komkommer schillen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker