Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Hamlappen
- Snijd het vetrandje van de hamlappen in om krom trekken te voor komen en bestrooi het vlees met een beetje zout en peper.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak het vlees op hoog vuur in circa 4 minuten om en om goudbruin.
- Leg de hamlappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de hamlappen met de helft van de mosterd, de honing en bestrooi met bruine basterdsuiker. Bak de hamlappen in de oven in circa 8 minuten gaar.
Aardappels
- Verhit een scheut olie en de boter in een pan en bak de krieltjes op middelhoog vuur om en om in circa 12 minuten goudbruin.
- Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Mosterd-shiitakessaus
- Verwijder de steeltjes van de shiitakes en de snijd de shiitakes in repen.
- Verhit een scheut olie in de pan van de hamlappen en bak de shiitakes circa 5 minuten.
- Roer de resterende mosterd erdoor en schenk de room erbij. Kook voor de helft in.
- Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Salade
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook voor de broccoli.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook in circa 3 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en spoel koud.
- Snijd de radijsjes in vieren.
- Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de sla.
- Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel schoon.
- Meng in een grote kom de radijsjes, brocolli, kropsla en zwarte bonen.
- Breng de salade op smaak met een scheut olijfolie en een scheutje azijn.
0 reacties