Verrassingsgehaktbal met maïsstamppot en spinazie

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
Breng een tweede pan met water en zout aan de kook voor de eieren.

De aardappels:
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
Giet de aardappels af en laat ze droog stomen.

De verrassingsgehaktballen:
Kook 4 eieren circa 6 minuten gaar.
Pel de eieren.
Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in hele fijne blokjes.
Meng het gehakt in een kom met 1 ei, paprika, zout en peper.
Bekleed de gekookte eieren met het gehakt, zodat de eieren niet meer zichtbaar zijn.
Strooi het paneermeel op een bord.
Rol de gehaktballen door het paneermeel. Zorg voor een dikke laag paneermeel.
Verhit boter in een pan en wacht tot deze lichtbruin is.
Voeg de gehaktballen toe en bak op hoog vuur aan alle kanten bruin.
Snijd een ui in grove stukken en voeg toe aan de pan.
Voeg een scheutje sojasaus en een beetje water voor de jus. 
Zet het vuur lager en bak ze in circa 15 minuten gaar.

De aardappels pureren:
Pureer de aardappels. 
Verwarm de melk en voeg toe aan de puree.
Roer de maïskorrels zonder vocht door de puree.
Breng op smaak met zout en peper.

De spinazie:
Was en droog de spinazie goed.
Pel en hak de knoflook grof. 
Verhit olie in een wok.
Fruit er de gehakte knoflook kort in aan gelijk daarna mag de spinazie erbij.
Roer dit goed door tot de spinazie helemaal is geslonken.

Ingredienten

4
Personen

Verrassingsstamppot met maïsstamppot en spinazie

  • 500 g kruimige aardappels
  • 5 eieren
  • 1 rode paprika
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 100 g grof paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter
  • 1 ui
  • 1 scheutje sojasaus
  • 150 ml magere melk
  • 300 g maïskorrels
  • 600 g verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
0