De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

verrassingsgehaktbal met maïsstamppot en spinazie

Jouw maaltijd wordt een feestje met deze verrassingsgehaktbal met maïsstamppot en spinazie. Deze makkelijke maaltijd zet je al binnen een half uur op tafel!

30 min kooktijd
Verrassingsgehaktbal met maïsstamppot en spinazie

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
Breng een tweede pan met water en zout aan de kook voor de eieren.

De aardappels:
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
Giet de aardappels af en laat ze droog stomen.

De verrassingsgehaktballen:
Kook 4 eieren circa 6 minuten gaar.
Pel de eieren.
Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in hele fijne blokjes.
Meng het gehakt in een kom met 1 ei, paprika, zout en peper.
Bekleed de gekookte eieren met het gehakt, zodat de eieren niet meer zichtbaar zijn.
Strooi het paneermeel op een bord.
Rol de gehaktballen door het paneermeel. Zorg voor een dikke laag paneermeel.
Verhit boter in een pan en wacht tot deze lichtbruin is.
Voeg de gehaktballen toe en bak op hoog vuur aan alle kanten bruin.
Snijd een ui in grove stukken en voeg toe aan de pan.
Voeg een scheutje sojasaus en een beetje water voor de jus. 
Zet het vuur lager en bak ze in circa 15 minuten gaar.

De aardappels pureren:
Pureer de aardappels. 
Verwarm de melk en voeg toe aan de puree.
Roer de maïskorrels zonder vocht door de puree.
Breng op smaak met zout en peper.

De spinazie:
Was en droog de spinazie goed.
Pel en hak de knoflook grof. 
Verhit olie in een wok.
Fruit er de gehakte knoflook kort in aan gelijk daarna mag de spinazie erbij.
Roer dit goed door tot de spinazie helemaal is geslonken.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker