Bereiding
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de venkel en snijd de venkel in hele dunne repen. Halveer de preien in de lengte en snijd de preien in hele dunne ringetjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de venkel en prei circa 6 minuten tot ze helemaal zacht zijn. Snijd de vijgen in kleine stukjes. verbrokkel de geitenkaas. Giet de tonijn af. Roer de vijgen, geitenkaas en tonijn door de groente in de pan. Meng de spaghetti erdoor en warm goed door. Pluk de basilicum en pel de knoflook. Pureer de basilicum, knoflook, pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie extra vierge met de staafmixer fijn. Verdeel de kropsla in losse bladeren. Snijd de bovenkant van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in minstens 8 dunne ringen.
Serveren
Zet de bladeren sla in elkaar op borden zodat je een soort bakje krijgt. Verdeel de spaghetti in de bakjes en lepel de kruidenolie erover en eromheen. Garneer met de ringen paprika.
0 reacties