- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Pel en snipper de ui.
- Schil en snijd de aardappels in blokjes.
- Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in dunne reepjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de knoflook, ui, aardappel en venkel circa 5 minuten. Voeg het water en de groentebouillonblokjes toe en breng aan de kook. Voeg twee derde van de tijm toe en laat circa 10 minuten koken.
- Halveer de broodjes en bestrijk met olijfolie.
- Snijd de geitenkaas in plakjes en beleg de broodjes ermee. Verwarm de broodjes met geitenkaas circa 5 minuten in de oven.
- Verwijder de tijm uit de bouillon. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is. Roer de room erdoor.
- Giet de linzen en witte bonen af en roer door de soep. Warm goed door.
- Ris de rest van de tijm en verdeel over de geitenkaasbroodjes.
- Pluk en snijd de peterselie.
Serveren
- Verdeel de soep over borden en strooi de peterselie over de soep. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Serveer met de geitenkaasbroodjes.
Laat hier je reactie achter