Venkelsoep met geitenkaasbroodjes

11
Makkelijk
Venkelsoep met geitenkaasbroodjes

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pel en snipper de ui.
  • Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  • Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in dunne reepjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de knoflook, ui, aardappel en venkel circa 5 minuten. Voeg het water en de groentebouillonblokjes toe en breng aan de kook. Voeg twee derde van de tijm toe en laat circa 10 minuten koken.
  • Halveer de broodjes en bestrijk met olijfolie.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes en beleg de broodjes ermee. Verwarm de broodjes met geitenkaas circa 5 minuten in de oven.
  • Verwijder de tijm uit de bouillon. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is. Roer de room erdoor.
  • Giet de linzen en witte bonen af en roer door de soep. Warm goed door.
  • Ris de rest van de tijm en verdeel over de geitenkaasbroodjes.
  • Pluk en snijd de peterselie.

Serveren

  • Verdeel de soep over borden en strooi de peterselie over de soep. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Serveer met de geitenkaasbroodjes.

Ingredienten

4
Personen

Venkelsoep met geitenkaasbroodjes

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 300 g kruimige aardappels
  • 2 venkelknollen
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 0.5 bosje tijm
  • 2 kleine ciabattabroodjes
  • 175 g zachte geitenkaas
  • 100 ml kookroom
  • 160 g groene linzen
  • 160 g witte bonen
  • 0.5 bosje blad peterselie

Extra nodig

  • staafmixer
Venkelsoep met geitenkaasbroodjes
Geef je waardering
11