De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Venkelsalade met bloedsinaasappel en roquefort

Verwijder de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Verhit olie in een pan en bak het brood goudbruin en krokant. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier. Snijd de venkel fijn. Schil de sinaasappels en snijd de partjes uit de sinaasappel.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Venkelsalade met bloedsinaasappel en roquefort

Bereidingswijze

Verwijder de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Verhit olie in een pan en bak het brood goudbruin en krokant. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier. Snijd de venkel fijn. Schil de sinaasappels en snijd de partjes uit de sinaasappel. Knijp het sap uit de overgebleven sinaasappels en vang het op in een schaaltje. Meng in een kom het sinaasappelsap met 100 ml olijfolie en roer de venkel en sinaasappel erdoor. Snijd de bieslook fijn, meng door de salade en breng op smaak met zout en peper. Snijd de roquefort in blokjes. Verdeel de salade over borden en strooi de roquefort en croutons erover.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.