Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Croutons

  • 2 sneetjes witbrood
  • olijfolie

Salade

  • 2 venkelknollen
  • 4 bloedsinaasappels
  • 1 bosje bieslook
  • zout
  • versgemalen peper
  • 150 g roquefort

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Verwijder de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Verhit olie in een pan en bak het brood goudbruin en krokant. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier. Snijd de venkel fijn. Schil de sinaasappels en snijd de partjes uit de sinaasappel. Knijp het sap uit de overgebleven sinaasappels en vang het op in een schaaltje. Meng in een kom het sinaasappelsap met 100 ml olijfolie en roer de venkel en sinaasappel erdoor. Snijd de bieslook fijn, meng door de salade en breng op smaak met zout en peper. Snijd de roquefort in blokjes. Verdeel de salade over borden en strooi de roquefort en croutons erover.

Geef je waardering

4
Venkelsalade met bloedsinaasappel en roquefort