Venkel ovenschotel met vis

6
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook.

Groente

  • Schil en snijd de aardappels in vieren.
  • Kook de aardappels in de pan met water in circa 12 minuten bijna gaar en giet ze af. Stamp de aardappels met een pureestamper.
  • Snijd de onderkant van de venkel, de stelen en snijd de venkel doormidden, verwijder de kern en snijd in reepjes.
  • Was de bleekselderij stengels, verwijder de draden en snijd in stukjes van circa 1 centimeter.
  • Pel de ui en snijd in partjes.
  • Verhit olie in een pan en bak de ui, venkel en bleekselderij circa 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de cherrytomaatjes.

Visfilets met spek

  • Snijd de schil van de citroen en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  • Bestrooi de zalmfilets met zout en peper.
  • Leg op elke zalmfilet 2 plakjes citroen en een plakje spek.

Ovenschotel

  • Vet de oven schaal in met een scheutje olie.
  • leg de zalmfilets in de oven schaal en verdeel de groente eromheen.
  • Strooi de aardappels erover en leg de cherrytomaatjes erop.
  • Besprekenkel met olijfolie en bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten gaar.
     

Ingredienten

4
Personen

Venkel ovenschotel met vis

  • 600 g middelgrote aardappels
  • 2 venkels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 3 rode uien
  • zonnebloemolie
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 citroen
  • 400 g zalmfilets
  • 100 g dungesneden ontbijtspek
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
6