- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
Groente
- Schil en snijd de aardappels in vieren.
- Kook de aardappels in de pan met water in circa 12 minuten bijna gaar en giet ze af. Stamp de aardappels met een pureestamper.
- Snijd de onderkant van de venkel, de stelen en snijd de venkel doormidden, verwijder de kern en snijd in reepjes.
- Was de bleekselderij stengels, verwijder de draden en snijd in stukjes van circa 1 centimeter.
- Pel de ui en snijd in partjes.
- Verhit olie in een pan en bak de ui, venkel en bleekselderij circa 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.
- Halveer de cherrytomaatjes.
Visfilets met spek
- Snijd de schil van de citroen en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
- Bestrooi de zalmfilets met zout en peper.
- Leg op elke zalmfilet 2 plakjes citroen en een plakje spek.
Ovenschotel
- Vet de oven schaal in met een scheutje olie.
- leg de zalmfilets in de oven schaal en verdeel de groente eromheen.
- Strooi de aardappels erover en leg de cherrytomaatjes erop.
- Besprekenkel met olijfolie en bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten gaar.
0 reacties